top of page
9AB5D18B-BB36-4F38-AE97-F370ADC687A8_edited.jpg

KÖPA VALP

Vi väljer våra valpköpare med omsorg då det är viktigt för oss att våra valpar får ett härligt hundliv. Vi prioriterar hem där hunden sällan lämnas ensam och där det finns en plan för hundpassning om så behövs. 

Det finns ett stort intresse för en valp från oss och antal intressenter är oftast större än det antal valpar vi kan erbjuda. Vi försöker tillgodose så många familjer vi kan.


Ni är välkomna att skicka ett mejl där ni beskriver hur en valp skulle få det i er familj. När vi får valpar lägger vi ut dom på Facebooksidan Klarins Labradoodle. Vi hör av oss till er per mejl om ni blir erbjudna valp. 

Vi läser alla mejl, men har inte möjlighet att svara er alla.

Vi har gått en utbildning där valpen går igenom ett program redan från 3 dagars ålder. När valparna är ca 52 dagar gamla genomgår dom ett test som syftar till att beskriva valpens styrkor respektive svagheter. Det gör att vi har ett fantastiskt verktyg för att kunna placera rätt valp i rätt familj. Ibland får vi önskemål om att köpa en valp som kan vara lämplig t ex som terapihund, arbetande hund eller skolhund. Där har vi stor glädje av vår utvärdering. Detta gör att man inte kan välja valp, utan får lita på att vi gör rätt val. Man kan ha önskemål om kön, och om det finns goda skäl att tillgodose detta så gör vi det i möjligaste mån. För oss är färgen inte det viktigaste, utan "innehållet" Vi förbehåller oss rätten att placera respektive valp i den familj vi finner lämpligast. När valparna är 6 veckor har vi en valpträff där man får träffa hela kullen, och 2 veckor senare hämtar man sin valp.

Vi säljer ibland valpar med ett avtal med lånerätt. Det innebär att vi äger rätt att ta 3 kullar på en tik, varje kull ersätts med ett halvt valppris. Vad gäller hane så innebär det x antal parningar under några års tid. Varje parning ersätts med 5000 SEK upp till inköpspris.

Detta förfarande ger oss frihet att välja ut de hundar som lämpar sig bäst för avel med avseende på rasens utveckling. Vid 8 veckors ålder vet vi inte hur resultatet av röntgen av höfter och armbågar faller ut. Vidare så ögonlyser vi våra avelsdjur.

Vi vill att alla våra valpar höft – och armbågsröntgas då status är viktigt bl a ur träningsaspekt. Om en hund konstateras ha C-höfter så är kanske inte agility den bästa sysselsättningen för just den hunden.

Priset är 45 000 kronor inkl 25% moms.

Våra valpar är Doldafel-försäkrade hos Folksam.

bottom of page